EmailLinkedIn

Letselschade Specialist

Wil jij deel uitmaken van ons dynamische team op de afdeling Fleet Letselschade? Wij (MS Amlin Insurance) zoeken een getalenteerde/gemotiveerde/ervaren Letselschade Specialist die met passie en professionaliteit letselschadedossiers uit het verkeer behandelt.

Jouw functie

Als Letselschade Specialist ben je verantwoordelijk voor de zorgvuldige beoordeling en afwikkeling van letselschadedossiers. Jouw ervaren team staat klaar om samen complexe schades tot in de puntjes te behandelen. Belangrijk in jouw rol is het vermogen om informatie in een dossier te interpreteren, toe te passen en om te zetten in een goede en kundige beoordeling van de schade en de schadereserve. Ook kom je in contact met verzekerden en advocaten. Je schakelt met de specifieke specialisten in (zoals een schaderegelaar, advocaten, arbeidsdeskundigen en medisch adviseurs), maar je onderzoekt vooral wat het slachtoffer nodig heeft.

De werkzaamheden

Klinkt de functie goed, dit houdt in dat je

  • Beoordelen van de dekking en aansprakelijkheid
  • Voorlichting verstrekken aan benadeelden en belangenbehartigers
  • Dossierbehandeling volgens de Gedragscode Behandeling Letselschades (GBL)
  • Regie voeren in de volledige procedure van letselschaden
  • Frequent contact onderhouden met verzekerden, tussenpersonen, belangenbehartigers en andere betrokken professionals
  • Zelfstandig beslissingen en initiatieven nemen met betrekking tot dossiers
  • Begeleiding en support bieden aan (mindere ervaren) collega’s 

Wat neem je mee?

Zie jij jezelf terug in deze rol? Dan verwachten wij van jou:

Empathie: In het contact met de gedupeerde ga je op een empathische wijze om met de afwikkeling van de schade. Jouw doel is niet alleen juridische correctheid, maar ook het bieden van een persoonlijke benadering.

Effectieve Communicatie: Je schakelt soepel met diverse belanghebbenden, waaronder verzekerden, advocaten en specialisten zoals schaderegelaars, arbeidsdeskundigen, en medisch adviseurs. Hierbij is heldere communicatie van essentieel belang.

Proactieve Benadering: Naast het volgen van de gedragscode behandeling letselschades (GBL), ben je in staat zelfstandig beslissingen en initiatieven te nemen met betrekking tot dossiers. Je voert regie in het gehele proces van letselschadeafhandeling.

Ondersteuning en Begeleiding: Naast jouw eigen dossiers, bied je begeleiding en support aan minder ervaren collega's. Samen zorgen we voor een hoog niveau van professionaliteit en dienstverlening.

Bedrijf

At MS Amlin we specialise in providing insurance coverage to commercial businesses and offer reinsurance protection to other insurance companies around the world.

We are part of the global top-10 insurance group MS&AD and work in partnership with our brokers and clients to provide proactive risk solutions and support across a broad range of trades and industries. We operate through our Lloyd’s Syndicate 2001 and can trace our roots in the insurance market back over 100 years.

Vragen? Neem gerust contact op!

 

Charlotte - Recruiter

+31 6 29 65 73 13

 

 charlotte.schol@dekra.com

Vacature

Acties